Site-ul antitepari.ro NU are conexiune cu site-ul anterior. În prezent lucrăm la noul site web.

"Super Bingo Metropolis" păşeşte decis pe urmele "Bingo România"

- Firma care organizează jocul "Super Bingo Metropolis" are datorii către statapropiate ca valoare de cele ale organizatorului "Bingo România", care recent "a tras heblul"

-Primul organizator al "Super Bingo Metropolis" a pierdut licenţa tocmai din cauza datoriilor către stat

- Ambele firme implicate în jocul "Super Bingo Metropolis" au în spate aceleaşi persoane

- În cazul suspendării licenţei "Super Bingo Metropolis", jocul poate continua fără probleme, marca fiind înregistrată pe o altă societate.

 


Anunţul conform căruia "Bingo România" nu mai pune bilete în vânzare a bulversat "cotizanţii", probabil aceiaşi care contribuie şi la bunăstarea organizatorilor celuilalt joc de acest tip, "Super Bingo Metropolis".

Vestea proastă pentru aceşti amatori de câştiguri miraculoase este că nici "Super Bingo Metropolis" nu se simte mai bine decât concurenţa care tocmai a tras heblul.

Conform informaţiilor furnizate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, firma METROPOLIS BETS SRL (J06/391/2002; CUI 15020596), fosta R.P.C. ROMINTEL SRL, figura la data de 31 martie 2014 cu datorii către bugetele de stat în valoare totală de 1.099.746 lei, după cum urmează:

  • Bugetul de stat = 296.440 lei, din care 149.240 lei reprezintă “impozitul pe venit din salarii"
  • Bugetul asigurărilor sociale de stat = 589.604 lei, din care 195.953 lei reprezintă "contribuţia individuală de asigurări sociale reţinută de la angajaţi"
  • Bugetul asigurărilor pentru şomaj = 16.304 lei, din care 8.268 lei reprezintă "contribuţia individuală de asigurări pentru şomaj reţinută de la angajaţi"
  • Bugetul asigurărilor de sănătate = 197.398 lei, din care 100.931 lei reprezintă "contribuţia individuală de asigurări de sănătate reţinută de la angajaţi".


Demn de semnalat este faptul că societatea METROPOLIS BETS SRL nu figura cu datorii la bugetele de stat la data de 31 decembrie 2013, ceea ce înseamnă că ori nu fuseseră depuse declaraţiile, ori datoriile prezentate mai sus au fost acumulate în primele trei luni ale anului în curs, deşi valoarea penalităţilor aferente fiecărei categorii de impuneri sugerează că datoriile ar putea fi mai vechi.

Spre comparaţie, organizatorul Bingo România", societatea "Advanced Bingo System" SRL (J23/606/2012, CUI 29892323), avea datorii către bugetele de stat în valoare totală de 1.379.499 lei.

Prima ediţie a jocului "Super Bingo Metropolis" a fost suspendată din cauza datoriilor către stat

În aceste condiţii, nu ar fi de mirare ca şi jocul "Super Bingo Metropolis" să lase în curând cu ochii în soare miile de români care cotizează săptămânal pentru a cumpăra iluzii sub forma unor cartonaşe colorate pline de numere.

Cu atât mai mult cu cât există un precedent. La data de 16 februarie 2012, "Phoenix Games" SRL a pierdut licenţa de organizare a jocurilor de noroc pentru o datorie către stat de 1,2 milioane euro.

“Phoenix Games" SRL era firma care a organizat prima ediţie a acestui joc, transmis în fiecare duminică de către "Antena 1". Cu licenţa de organizare a jocurilor de noroc anulată, "Phoenix Games“ SRL Bistriţa a cerut, în aceeaşi zi, să fie plasată sub protecţia insolvenţei.

Foarte prompt, Tribunalul Bistriţa-Năsăud a admis cererea a doua zi, în data de 17 februarie 2012, în dosarul nr. 812/112/2012. În tabelul preliminar actualizat al creditorilor din data de 21.05.2021 este solicitată o sumă totală de 21.865.097,92 lei, din care administratorul judiciar a acceptat doar 13.817.663,18 lei.

Pe unele din diferenţele neacceptate au fost deschise procese, motiv pentru care, probabil, încă nu este publicat tabelul definitiv al creanţelor. Este posibil însă ca, de fapt, administratorul judiciar să lălăie procedura, întrucât nu a publicat nici măcar raportul privind cauzele care au dus la apariţia stării de insolvenţă.

Marca “Super Bingo Metropolis" aparţine altei firme

Care este legătura dintre  "Phoenix Games" SRL şi METROPOLIS BETS SRL? Firmele sunt înregistrate la aceeaşi adresă: Bistriţa, strada Mihai Eminescu nr. 1-4, judeţul Bistriţa Năsăud, şi au aceiaşi asociaţi: Chifa Radu şi Rus Petru (fiecare cu câte 50% din capitalul social), administrator la ambele societăţi fiind Cosma Vasile Eugen.

Aşadar, actualul organizator al jocului “Super Bingo Metropolis" este gestionat tot de către cei care au îngropat primul organizator, iar datoriile către stat, motivul suspendării licenţei pentru "Phoenix Games" SRL, au devenit presante şi în cazul METROPOLIS BETS SRL.

În ciuda celor prezentate mai sus, "nu e nicio problemă". Statul a demonstrat deja că este dispus să înghită tot felul de şmecherii (vezi exemplul de mai sus). În situaţia în care şi METROPOLIS BETS SRL va rămâne fără licenţă, jocul “Super Bingo Metropolis" poate continua liniştit pe o altă firmă. Marca “Super Bingo Metropolis" a fost înregistrată de către SC METROPOLIS GRUP SRL (firmă cu sediul social tot în Bistriţa, strada Mihai Eminescu nr. 1-4), data depozitului 22 octombrie 2009, data acordării 20 aprilie 2010.

METROPOLIS GRUP SRL aparţine tot lui Chifa Radu şi Rus Petru, firma a încheiat anul 2012 cu o cifră de afaceri de 21.753.272 lei, pierderi de 7.244.948 lei şi datorii totale de 80.970.200 lei, dar la data de 31 martie 2014 nu figura cu restanţe către stat. Aşadar, jocul poate să continue… Amatori să fie!

Citiţi şi:
"Bingo România" a tras obloanele după ce şi-a schimbat asociaţii

Ţeapa "Super Bingo Metropolis" reloaded!




NOTĂ
Acest articol este proprietatea exclusivă ANTIŢEPARI.ro şi este protejat de Legea drepturilor de autor.
Este interzisă reproducerea informaţiilor furnizate de www.ANTITEPARI.ro în publicaţii sau alte materiale tipărite, precum şi preluarea în vederea prezentării pe alte site-uri, fără existenţa în prealabil a unui acord scris în acest sens.
Pentru detalii privind reproducerea informaţiilor prezentate pe acest site, contactaţi ANTIŢEPARI.ro

Articole similare

  • Ştii de ce plăteşti impozite atât de mari? Pentru a contrabalansa evaziunea fiscală
  • Atenţie, angajaţi, puteţi fi monitorizaţi la locul de muncă!
  • Cetatea Neamţ, în pericol de a cădea pe mâinile amatorilor
  • SIMPLUS INVEST: 6 regii de transport public au fost ţepuite de firma cuplului BOABEŞ; niciuna nu a participat la Adunarea Creditorilor
  • SIMPLUS INVEST: după ce a ţepuit TVR şi mai multe regii de transport public, firma familiei BOABEŞ a intrat în insolvenţă
  • Summa summarum în reformă sau Votul la turmă
  • A murit Ion Iliescu sau n-a murit?
  • Ajutor nesperat pentru CJ Neamţ sau acapararea pieţei cu preţ de dumping?
  • Evoluţie dezastruoasă a afacerii din spatele echipei de fotbal Ceahlăul
  • OLIMPUS TRADE: contracte dubioase cu CNI şi Primăria Piatra Neamţ. A câştigat lucrări de construcţii, deşi nu avea aşa ceva în obiectul de activitate